Biostolar

För den som vill skapa en riktig, seriös hemmabio där hemma, är riktiga biostolar förstås ett måste. För visst blir ju känslan en helt annan om man sitter i stolar som liknar dem som finns på en riktig biograf, fast lite lyxigare så klart, än om man sitter i en helt vanlig soffa.

För dig som är intresserad av att skaffa biostolar är den goda nyheten att det numera finns fler biostolar att få tag på än någonsin förr. Detta betyder även att dessa stolar inte längre behöver vara så dyra som de ofta var förr, för numera kan man faktiskt hitta biostolar i alla möjliga olika prisklasser. Detta betyder att även den med en lite mindre budget för detta projekt kan hitta passande stolar, som dessutom stämmer överens med den budget man faktiskt har, snarare än den budget som man kanske skulle vilja ha.

>>Klicka här för att se hela sortimentet av biostolar

.

Vad kännetecknar då just biostolar?

För de första är dessa stolar ofta byggda på ett sätt som gör att man ser tvn eller hemmabioskärmen på bästa sätt, dvs. ur rätt vinkel. Det är inte vanliga soffor och fåtöljer alla gånger. Tillverkare av biostolar ser även till så att dessa stolar är bekväma att sitta i under längre perioder, t.ex. så länge som en längre film håller på.

Det är även vanligt att det finns ett särskilt ”fack” för snacks och dryck på dessa stolar, precis som det gör på en del stolar i riktiga biografer, vilket gör att man lätt kan både äta och dricka lite, utan att kladda för mycket, när man ser på film och sitter i dessa stolar.

Vilka biostolar är då de bästa?

Detta är svårt att svara på, eftersom detta dels är en smaksak, dvs. alla tycker inte samma biostolar är ”bäst”, och eftersom det även beror på utrymmet där man tänkt ställa stolarna. Följande råd kan dock hjälpa dig avgöra vilka biostolar som passar just dig bäst:

  • Fundera på om du vill att biostolarna ska gå att fälla tillbaka eller inte

Det finns nämligen båda varianter att köpa, men tänk på att vissa av stolarna, som kan fällas bakåt, tar upp mer plats på grund av detta. Om det är praktiskt eller vettigt för just dig att skaffa sådana stolar, beror därför på hur mycket plats du har för detta.

  • Leta efter biostolar som är både tåliga och lätta att rengöra

Huruvida de är det, hänger i regel ihop med materialet som stolarna är klädda i. De flesta väljer konstläder som material, eftersom det är både tåligt och lätt att rengöra, oavsett vad man spiller på det, men det finns även en del andra, bra material, som kan vara aktuella.

  • Välj lite mer massiva biostolar, alternativt stolar som kan fästas i golvet

Detta eftersom biostolar som inte känns helt stabila är otroligt irriterande och störande. På bion vinglar ju inte heller stolarna till, oavsett vad man gör, så varför skulle de göra det i din hemmabio?

  • Se till att ha tillräckligt många biostolar när du är klar

Detta är den viktigaste faktorn, och kan göra att du t.ex. måste välja mindre biostolar än vad du kanske hade tänkt. Men hela familjen, kompisgänget eller vad det nu kan vara, måste ju få varsinn stol för att upplevelsen ska vara den bästa, så gällande detta bör man inte kompromissa, av någon som helst anledning!