Vad är snickerifärg?

Snickerifärg är utformad för att användas på träytor och snickerier, och är exempelvis perfekt för att måla gamla möbler. Denna typ av färg har egenskaper som gör den särskilt lämplig för trä och ger en hållbar och attraktiv finish.

Om du är intresserad av att köpa snickerifärg kan du vända dig till Färgvaruhuset.se. Genom att utforska deras sortiment kan du enkelt hitta olika färger, nyanser och glansgrader för att välja den perfekta färgen som matchar dina behov och önskemål.

Olika varianter

Lacknaftabaserad
snickerifärg

Lacknaftabaserad snickerifärg är en typ av färg som används främst utomhus och baseras på lacknafta, en förtunningsvätska som härstammar från råolja. Denna färgtyp är känd för sin hållbarhet och förmåga att stå emot väderförhållanden och temperaturvariationer. Den ger en glansig eller halvblank yta som ger träytan en polerad och glänsande finish.

Oljebaserad
snickerifärg

Oljebaserad snickerifärg används på träytor och snickerier. Denna typ av färg bygger på oljor, vanligtvis linolja eller alkydolja, och har unika egenskaper som gör den väl lämpad för olika träprojekt. Oljebaserad snickerifärg ger en speciell glans och finish som ofta efterfrågas av dem som värdesätter en klassisk och elegant estetik. Färgen används för att måla inomhsmöbler och ytor som kräver tålighet.

Akrylbaserad
snickerifärg

Akrylbaserad snickerifärg är en typ av färg som används främst för träytor och snickerier. Färgen har akryl som bas, vilket ger den speciella egenskaper som gör den till ett populärt val för många träprojekt. Akrylbaserad snickerifärg ger en jämn och smidig applicering samtidigt som den erbjuder en mängd olika fördelar.

Matt eller blank färg?

När du letar efter snickerifärg, upptäcker du snart att det finns en mångfald av alternativ med olika glansgrader, såsom blanka, halvblanka, halvmatta, helmatta och sidenmatta. Skillnaderna mellan dessa varianter kan vara förbryllande, och det kan vara svårt att besluta vilken som är bäst lämpad. Skillnaden i hur glansen fungerar framgår tydligt av deras namn. En blank färg resulterar i en blank yta när den torkar, medan en matt färg ger en icke-reflekterande, matt yta. Valet av glansgrad beror i stor utsträckning på personlig smak och preferenser.

Varför välja snickerifärg?

  • Har en förmåga att fästa ordentligt på träytan. Den tränger in i träet och ger en stadig grund, vilket resulterar i en mer hållbar finish som inte lätt flagnar eller slits bort.
  • Har en överlägsen täckningsförmåga, vilket innebär att de kan skapa rika och jämna färger även på mörka eller tidigare målade ytor. Detta minskar behovet av flera färgskikt.
  • Är utformade för att klara av vardagligt slitage. De skapar en tålig yta som motstår repor, stötar och andra påfrestningar som möbler och träytor ofta utsätts för.
  • Med ett brett utbud av färger och finishar kan snickerifärgen förvandla träytan till något unikt och personligt. Oavsett om du föredrar en matt, glansig, eller vintage look, kan snickerifärg hjälpa dig att uppnå ditt önskade estetiska resultat.
  • Är designade för att vara lätta att applicera. Beroende på typen av färg kan du använda pensel, roller eller till och med sprutning för att få en jämn och professionell finish.

Läs mer